помош (Најчесто поставувани прашања)

Machineseeker is the world's leading online marketplace for used machinery. Over 200.000 offers from more than 8.100 sellers are currently online. As a potential customer you can send an inquiry to the seller free of charge and without registration or contact the seller directly by telephone.
As a buyer, you will find 200.000 Индустриски машини of all categories on the marketplace. A purchase inquiry is free of charge for you and without obligation. Соодветниот продавач тогаш обично ќе ве контактира веднаш. A potential transaction is not conducted through our marketplace and we do not receive any commission.
Користете ја линијата за пребарување на горниот дел од екранот како пребарување на Google. Внесете го името на машината или возилото што го барате и притиснете Enter или кликнете на лупата. Во списокот со резултати од пребарувањето ќе ги најдете сите релевантни реклами што одговараат на вашето барање за пребарување. Кликнете на саканата понуда за да ги видите деталите и да испратите барање. You also have the option of searching in the individual categories.
Може да му испратите на провајдерот барање директно преку е-пошта. Едноставно користете го синиот формулар за барање на десната страна во огласот или синото копче Контактирајте го давателот на услуги (долу лево). Ќе го најдете и бројот на телефонот или факсот во формуларот за барање. Ако кликнете на името на добавувачот, профилот на дилерот (ако е достапен) се отвора со дополнителни информации за вашиот потенцијален деловен партнер.
Пораката може да се изгуби или да заврши во папката спам на другото лице. Ве молиме контактирајте го давателот повторно - доколку е потребно на друг начин, како што е телефон или факс. Ние самите ги имаме само податоците кои се објавени во огласот.
Via the dealers search you can display individual dealers. Користете ја лентата за пребарување горе лево или кликнете преку провајдерите со повикување категорија. Via the menu Search > Submit request you can send your request to all dealers of a category.
Recent auction highlights can be found here.
Заштитата на податоците ни е многу важна. За да се спречи кражба на податоци, водениот печат и/или кодот се внесуваат во текстот.
Sellers must adhere to our marketplace rules when creating listings. Ова вклучува, на пример, брзо бришење или пауза на продадените машини. You can use the button "Report listing" in the respective listing to send us a message if a listing violates our marketplace rules and e.g. has already been sold.
Please contact us immediately so that we can check the case and take further steps. If a listing violates our marketplace rules, you can also forward your complaint to us via the button "Report listing" in the respective listing.
The Machineseeker trust seal gives you the opportunity to see at a glance whether you are dealing with a trustworthy seller. Ја проверуваме трговската лиценца или извлекуваме од комерцијалниот регистар, како и поштенската адреса, телефонски ги потврдуваме банкарските податоци и достапноста пред конечно да добиеме деловен извештај кој не смее да содржи никакви негативни карактеристики. Покрај тоа, не смееме да имаме поплаки за продавачот.
Барањата за машина обично се бесплатни. Via the menu item "Search" select "Submit request" and follow the further instructions. Вие избирате главна категорија и под-категорија што одговара на вашето барање за пребарување. Сега внесете ги вашите податоци во дадените полиња. Сите дилери - во избраната категорија - ќе ја добијат вашата желба за купување. На овој начин можете да достигнете огромен број провајдери и да очекувате висока стапка на одговор. Затоа, не заборавајте да кликнете на претпочитаниот „метод на одговор“. Finally, click on "Send inquiry".
Со оваа таканаречена captcha, можеме да се осигураме дека не сте робот кој автоматски испраќа прашања. Ги штитиме нашите дилери од спам пораки и целосно пренатрупано сандаче за е-пошта.
Machineseeker is the world's leading online marketplace for stationary used equipment. Over 200.000 used and new machines are offered on over 60 international platforms. The more than 11 million website visitors per month can send a mail inquiry to the dealers or contact them directly by phone.
No, Machineseeker does not buy or sell any machines itself. Machineseeker is an Internet company and operator of the online marketplace on which more than 8.100 sellers currently offer their machines.
Over 11 million relevant and highly interested visitors visit Machineseeker every month. Со вашата реклама ќе стигнете токму до целната група која ве интересира. Every month, used machines worth over 700 million euros are requested on Machineseeker. Потенцијалниот купувач може да ве контактира директно преку телефон или е-пошта. Nowhere else will you sell машини faster, easier and more profitably.
Не! Како провајдер, вие плаќате само за вашите реклами. Пазарот е целосно бесплатен за купувачите и заинтересираните страни.
The dealer tariffs are intended for machine dealers and offer additional convenience functions such as data import or listing spider (from Händler PRO 100). Нашите еднократни продажни тарифи не се наменети за дилери, туку, на пример, за производствени компании кои сакаат брзо и профитабилно да продаваат поединечни машини.
No! All listings published on Machineseeker.com are automatically and free of charge displayed on the worldwide more than 60 country versions of our international portal Machineseeker, as well as on Werktuigen and Gebrauchtmaschinen.de. Our platforms reach potential buyers from over 150 countries around the world in more than 45 languages!
Кога ја регистрирате вашата реклама, можете да дадете информации на неколку јазици. Ако не го направите ова рачно, вашата понуда автоматски ќе се преведе машински. За жал, овде не може да се исклучи ниската стапка на грешка.
  1. Go to the Machineseeker main page www.machineseeker.com and click on sell now in the top centre or sign up in the top right.
  2. Одвојте момент да ги погледнете нашите различни тарифи. Поместете ја стрелката на глувчето над прашалниците за дополнителни информации. If you do have any additional questions, please reach out to your personal contact Moritz Gisy with +44 20 806 810 84.
  3. Select a tariff that suits your needs by clicking on "Select tariff".
  4. Enter your data and click on “Next”.
  5. Сега сте успешно регистрирани! По кратка проверка, вашата корисничка сметка ќе се активира и ќе го добиете бројот на клиентот со кој можете да се најавите - заедно со вашата лозинка.
  6. Go to „PLACE AD“ at the top of the menu bar you will find the sub-item „Place ads for machines“. Кликнете на неа.
  7. Сега следете ги понатамошните инструкции. If you do have any questions, please call our support with +44 20 331 800 72.
Заинтересираната страна може да ви испрати барање за е-пошта користејќи го формуларот „Испрати барање“ во огласот или таму да бидат прикажани вашите телефонски и факс броеви.
When entering your listings, dealers can choose a publication period between 1-12 months. Откако ќе истече времетраењето што сте го избрале, огласите ќе бидат автоматски отстранети од нашата база на податоци. Сепак, имате можност да ги продолжите огласите пред да истечат. Ќе ве известиме десет дена пред да се исклучи огласот преку е-пошта. Огласите од еднократните продавачи остануваат онлајн додека не се избришат.
The listings of one-time sellers appear with a time delay of 24 hours on our marketplace. За тоа време, понудите се проверуваат од нас и исклучиво се нудат на продажба на регистрирани дилери. Ова е причината зошто веќе ќе добивате првични понуди за купување за вашата машина, иако вашата понуда сè уште не е онлајн на нашите платформи. After 24 hours your listing will be regularly displayed on our marketplace.
Сите огласи се проверуваат од нас пред да се активираат. This can take up to 24 hours.
Анализата покажува дека со детален опис на вашите понуди, ќе добиете повеќе прашања од потенцијалните купувачи. Генерално повеќе се бараат огласи со слики, технички детали, година на градба, локација и состојба отколку огласи со нецелосни информации.
For retailers: With the Machineseeker trust seal and an informative retailer profile, you can significantly increase inquiries and sales.
За ова треба да бидете најавени. If this is not the case, please click on "Menu", "Login" and log in with your access data. Ќе бидете префрлени директно на вашата корисничка сметка. Now use the green button "+ Listing" at the top of the screen. Now you can easily edit listings by clicking on the adjacent buttons "Show", "Change", "Pause", "Delete", "Extend" or view the respective "Statistics". You can also activate, pause or extend all listings at the same time via the menu item "Changes to all listings". Especially dealers with many listings can easily find their ads using the „Quick Search“ or „Power Search“. By clicking on "More" in the line "Sort" you can also sort all listings according to certain parameters.
Please clear your browser cache. Кога повторно ќе ја повикате рекламата, треба да се прикажат тековните фотографии.
The number with listings in search results represents the number of times your listings have been displayed in the search results. Direct advertising shows the number of times your listings have been visited. The Sales Inquiries counter measures the number of requests emailed to you.
Откако ќе резервирате трговска тарифа, вашата тарифа ги вклучува сите опции за увоз на податоци (рачен увоз на Excel, автоматско увоз на CSV и API во реално време). Со увозот можете да ги вметнете вашите реклами во нашиот систем и да ги ажурирате автоматски. Further information can be found in your user account. For technical questions about the import function, please contact our customer support.
With our cost-effective advertising system, you can target over 11 million users per month on auf Maschinensucher and/or Machineseeker. Start advertising now for as little as 69 with a focus on your field of business. We will be happy to consult you at +44 20 806 810 84. Registered users can book advertising campaigns directly via their customer account.
With the Machineseeker trust seal we certify trustworthy dealers. Потенцијалните купувачи од целиот свет можат на прв поглед да видат кои продавачи се проверени од нас. Како трговец на мало, имате корист од довербата на купувачите и на тој начин ги зголемувате импресиите на рекламите, прашањата и продажбата.
Ние во Machineseeker сме убедени дека нудиме одличен производ за многу фер цена. Convince yourself and sell machines with us for 12 months – free of any risk. We just apply one condition to returning your money, which we believe is fair: You are a machine dealer and consistently offer at least 10 machines during the contract duration. Доколку, спротивно на очекувањата, не сте убедени во нашата понуда по истекот на рокот, ќе ви го вратиме износот на фактурата!
As a registered customer, you can recover your password here.
Откако ќе се регистрирате, обично добивате фактура од нас по е-пошта. Фактурата се подмирува со банкарски трансфер, плаќање со кредитна картичка или PayPal. We also offer direct debit mandate.
Please send us your cancellation in writing by fax or mail to: Contact.
Исто така, со задоволство ги обработуваме е-поштата - но погрижете се да добиете потврда за откажување од нас.
Please contact us immediately so that we can check the case and take further steps. Should a listing violate our marketplace rules you can also forward your complaint to us via the “Report“ button in the respective listing.
Заштитата на податоците ни е многу важна. За да се спречи кражба на податоци, водениот печат и/или кодот се внесуваат во текстот.
Нашата поддршка со задоволство ќе ви помогне. You can reach support at +44 20 331 800 72 or by e-mail at info@machineseeker.com .